Razpisne priložnosti (februar 2020)

Foto: Nada Žgank@Bunker

Navkljub najkrajšemu mesecu v letu je na voljo nekaj zanimivih razpisnih priložnosti za samostojne ustvarjalce in nevladne organizacije, ki smo jih zbrali za tokratno Kulturosfero.

Tokrat lahko na svoj račun pridejo predvsem uprizoritveniki.

Domači razpisi

Do 12. februarja se lahko prijavite na razpis za delavnico dramskega pisanja Jenkova soba, ki bo potekala v sklopu Tedna slovenske drame. Več informacij.

Do 2. marca se lahko prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za izbor kulturnih projektov programa, namenjenega nemško govoreči etničnim skupnostim v Sloveniji. Več informacij.

Javna agencija za knjigo RS je objavila razpis, na katerega se lahko do 2. marca prijavite vsi, ki vas zanima sofinanciranje kulturnih projektov na področju knjige za obdobje 2020-2021. Več informacij.

KID KIBLA išče digitalne razvijalce/-ke in programerje s področja mobilnih aplikacij, obogatene resničnosti, virtualne resničnosti in mešane resničnosti. Prijave sprejemajo do 29. februarja. Več informacij.

Tuji razpisi

Priložnost za kuratorsko-ilustratorski duo: do 5. aprila se lahko prijavite za plačan razvoj projektov z možnostjo rezidence v Parizu. Več informacij.

Do 15. marca se lahko uprizoritveniki prijavite na festival Small Season 2020 v Sofiji. Organizatorji krijejo stroške poti in namestitve. Več informacij.

Priložnost za izobraževanje vseh, ki se ukvarjajo s pripovedovalstvom. Umetniki iz Slovenije imajo posebne ugodnosti. Prijave sprejemajo do 1. marca. Več informacij.

Vsi uprizoritveniki, ki se želijo udeležiti naslednjega srečanja IETM -international network for contemporary performing arts, imajo do 6. marca možnost prijave za podporo poti na Norveško. Več informacij.

Deli