Nacionalno srečanje NVO: Podprimo se!

Vabimo vas, da se nam pridružite na nacionalnem srečanju nevladnih organizacij, ki bo potekalo 10. oktobra 2018 ob 9.00 uri v Poligonu, na Tobačni 5 v Ljubljani.

Ste kdaj potrebovali podporo širokega kroga ljudi? Vam včasih manjka podpora ostalih nevladnikov? Morda samo nekdo, ki ti da občutek, da v akciji nisi sam?

Ker želimo odpreti prostor za razpravo o tem, kako graditi solidarnost med nevladnimi organizacijami in tudi širše, vas vabimo, da se nam pridružite na letnem dogodku konzorcija vsebinskih mrež, na katerem želimo skozi domače in tuje primere iz prakse predstaviti pomen in vlogo medsektorske solidarnosti, nato pa v delavniškem delu skupaj zasnovati konkretne mehanizme za gradnjo solidarnosti.

Zakaj gradimo solidarnost? Ker je to eden ključnih mehanizmov za izboljšanje položaja in učinkovitosti delovanja nevladnih organizacij. In ker si želimo v Sloveniji močne, solidarne in povezane nevladne organizacije.

Med govorci na dogodku bo tudi Giada Negri iz mreže European Civic Forum, ki združuje več kot 100 NVO v Evropi, ki se zavzemajo za zaščito državljanskih svoboščin. Giada za CIVICUS Monitor spremlja stanje civilnega prostora v Sloveniji. Spremljajo razvoj zakonodaje in sodelovanja organizacij civilne družbe in ali so pravice organizacij krčene zaradi sprememb v zakonodaji, politične klime ali retorike. Giada nam bo na dogodku predstavila trende v Evropi, predvsem z vidika povezovanja civilne družbe in zasnovo »alert mehanizma«.

Dogodek je namenjen nevladnim organizacijam in predstavnikom ministrstev (osebe, zadolžene za NVO).

Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice ali na polona@planbzaslovenijo.si
Kraj dogodka: Poligon, Tobačna 5 v Ljubljani
Kontakt: polona@planbzaslovenijo.si

Več informacij:
Polona Valič, Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj
E: polona@planbzaslovenijo.si
http://www.planbzaslovenijo.si/, http://www.nevladni.info/

Barbara Kvac, Focus, društvo za sonaraven razvoj
E: barbara@focus.si
www.focus.si

Program dogodka

program-podprimo se

Z nami bo moderator Jaka Kovač.

Deli