Evro na evro (september 2018)

Kulturne ustvarjalke in ustvarjalci si morajo v boju za obstanek in razvoj iskati tudi priložnosti za financiranje v tujini.

V Kulturosferi vsak mesec pripravimo najbolj zanimive aktualne razpisne ponudbe za kulturnike na mednarodnem področju.

Med 1. in 31. oktobrom se lahko prijavite na korejski Gyeonggi International Ceramic Biennale, ki v središče postavlja glineno keramiko. Poleg razstav ponujajo tudi denarne nagrade, ki vključujejo odkup del. Več informacij.

Če vas zanima transdisciplinarna umetniška rezidenca za skupino v Italiji, se lahko prijavite na poziv Caos iz Torina. Zanima jih predvsem delo z inovativnimi umetnicami in umetniki iz polja uprizoritvenih in intermedijskih umetnosti. Prijave sprejemajo do 15. septembra. Več informacij.

Do 15. septembra so odprte prijave za sodobne plesalce in plesalke ter koreografe in koreografinje za štipendije Pine Bausch. Krijejo tri mesece dela v znesku 2.500 evrov ter enkratne stroške poti. Več informacij.

Koreografi in plesalci sodobnega plesa se lahko do 11. novembra prijavite na natečaj za solo projekte, ki ga razpisuje Solo-Dance-Theatre Festival Stuttgart 2019. Predvidene so denarne nagrade. Več informacij.

Deli