Zaključno srečanje članov Asociacije

FB cover

Člani in prijatelji Asociacije se vsako leto ob zaključku sezone srečamo na neformalnem srečanju, kjer osvetlimo zmage in izzive preteklega leta, ter se pogovarjamo o načrtih za prihodnje.

Tudi tokrat smo se srečali konec junija.

Asociacija se je večino leta srečevala z velikimi zagovorniškimi izzivi, predvsem v kontekstu umeščanja nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi v krovni dokument – nov nacionalni program za kulturo, ki na koncu zaradi neprimerne vsebine ni bil sprejet. Borili smo se tudi proti neprimernemu načinu financiranja neodvisne kulture ter dosegli povišanje sredstev. V prvi polovici leta smo bili zaposleni s povezovanjem kulturnic in kulturnikov v kampanjo Čas je za kulturo, ki je poskušala vprašanje kulture umestiti v predvolilno bitko političnih strank na državnozborskih volitvah.

Čez poletje in jesen bomo pospešeno delovali predvsem na področju zagovorništva, saj bomo poleg pogovorov z bodočim ministrom oziroma ministrico za kulturo pozornost posvečali tudi lokalnim volitvam in izboljšanju stanja za neodvisno kulturo.

Deli