Evro na evro (julij 2018)

V redni rubriki Kulturosfere Evro na evro vam posredujemo najzanimivejše tuje razpise s področja kulture.

Tokrat poročamo o nekaterih razpisih Evropske komisije, ilustratorji se lahko potegujejo za nagrado za najboljši plakat, v Gradcu pa razpisujejo rezidenčni program. Preverite tudi nekatere druge zanimive priložnosti za ustvarjalke in ustvarjalce.

Do 16. julija se lahko ilustratorji prijavijo na natečaj The Association of Illustrators z denarnimi nagradami za najboljši plakat na temo londonskih zgodb. Več informacij.

Do 10. avgusta se lahko prijavite na rezidenčni program v sosednjem Gradcu. Dobrodošli so mladi do 40. leta starosti – umetniki ali teoretiki, za rezidenco v letu 2019 pa dobijo tudi štipendijo. Več informacij.

Do 27. avgusta se lahko prijavite na razpis za profesionalizacijo glasbenega sektorja prek ustvarjanja inovativnih in dolgoročnih pilotnih programov za mlade strokovnjake v glasbenem sektorju. Upravičene prijaviteljice so tudi nevladne organizacije. Več informacij.

Do 10. septembra se lahko NVO s področja glasbe prijavijo na razpis Evropske komisije, ki je v sklopu pobude Music moves Europe objavila razpis za podporo pilotnih programov spletne in tradicionalne glasbene distribucije. Več informacij.

Do 19. julija lahko nevladne organizacije sodelujejo na programu Cosme, v sklopu katerega so objavili razpis za spodbujanje razvoja nadnacionalnih turističnih proizvodov. Razpis izpostavlja sinergije med turizmom in kulturnimi ter kreativnimi industrijami. Več informacij.

Do 10. avgusta je odprt razpis Generalnega direktorata Evropske komisije za izobraževanje in kulturo, v sklopu katerega bodo podprli pilotni projekt na področju politike za razvoj kulturnih in kreativnih industrij. Več informacij.

Deli