Razpisi v kulturi (junij 2018)

Foto: @SCCA
Foto: @SCCA

Vsi, ki ste podaljšali naročnino na Kulturosfero, boste o objavi rubrike Razpisi v kulturi obveščeni avtomatsko, ostali ste vabljeni k branju na spletni strani ali pa seveda, če se ponovno prijavite na Asociacijino glasilo.

Tokrat med domačimi razpisi izpostavljamo dva razpisa za nagrade in dva razpisa za štipendije. Štipendiji sta namenjeni študiju ali usposabljanju v tujini, drugo štipendijo razpisuje ZDUS. Med nagradami sta odprta razpisa za TESLA Award in Prešernove nagrade.

Do 20. junija se lahko prijavite na razpis za nagrado TESLA Award, ki jo razpisuje članica Asociacije MOTA – Museum of Transitory Art. Nagrada je namenjena idejam za instalacije ali druge oblike umetniških del na prostem, letošnja tema pa je vodni tok. Več informacij.

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi. Prijave zbirajo do 11. junija. Za štipendije za podiplomski študij ter usposabljanje v tujini se lahko prijavijo kandidati mlajši od 29. let. Več informacij.

Do 15. septembra lahko oddate prijavo za predloge Prešernovih nagrajencev in nagrajenk. Upamo, da jih bo veliko tudi iz polja neodvisne umetnosti! Več informacij.

Do 11. junija se lahko prijavite na enoletno štipendijo 200 evrov na mesec za raziskovanje zgodovine Združenja Dramskih Umetnikov Slovenije. Na razpis se lahko prijavijo študenti, samozaposleni, nezaposleni in zaposleni. Več informacij.

Deli