Evro na Evro (april 2018)

Foto: @Aksioma
Foto: @Aksioma

Razpisne priložnosti v tujini pomembo dopolnjujejo domače razpise za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi, zato vsak mesec pripravimo pregled najbolj zanimivih razpisov v EU in širše.

V tem mesecu predstavljamo pester nabor razpisov, ki pokrivajo široko področje umetniških izrazov, vse od animacije,fotografije, kiparstva, slikarstva, pa do razpisa za teoretska dela.

Do 20. junija se lahko prijavite na tekmovanje s področja vizualnih umetnosti, ki ga razpisuje Sunny Art Centre v Londonu. Trije najboljše uvrščeni bodo prejeli nagrade v skupni višini 6.000 funtov. Več informacij.

Animatorke in animatorji se lahko do 15. julija prijavite na poziv za festival neodvisne animacije GIRAF v Calgaryu. Več informacij.

Center for study of substructured loss razpisuje svoje letne mesečne rezidenčne programe v Berlinu in Londonu za umetnike in teoretike na področju umetnosti, ki se ukvarjajo z vprašanjem izgube. Razpisni roki so 6. maj ter 4. in 26. junij. Več informacij.

Do 2. julija se lahko prijavite na natečaj WAC – Wells Art Contemporary. Vizualne umetnice in umetniki lahko sodelujejo z največ tremi deli v različnih tehnikah. Predvidenih je več denarnih in drugih nagrad. Več informacij.

Do 17. aprila se lahko prijavite na razpis za štipendije za mlade umetnice in umetnike na Hochschule für Bildende Künste Braunschweig. Več informacij.

Deli