Novinarska konferenca ob kulturnem prazniku

Asociacija pripravlja tradicionalno novinarsko konferenco ob kulturnem prazniku, ki bo potekala v ponedeljek, 6. februarja 2017, ob 10:00 v prostorih društva na Dalmatinovi 4 v Ljubljani (velika sejna dvorana v 6. nadstropju).

Vljudno vabljeni, da se nam ob tej priložnosti pridružite.

Predstavili bomo najnovejšo analizo stanja kulture na področju nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev. Tokratna raziskava bo zajemala trende zadnjih let na podlagi novih kazalcev. Tako bomo skušali prikazati kompleksnejšo sliko gibanja sredstev, delovnih pogojev in izzivov najvitalnejšega dela kulture.

Hkrati bomo v luči dejstva, da ministrstvo za kulturo pripravlja nov kulturni model, predstavili naša stališča do ključnih sprememb, ki jih predlagajo – od ustanovitve posebne agencije za umetnost in spreminjanja Kulturniške zbornice Slovenije, do predlogov o temeljnih spremembah statusa samozaposlenih.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

Jadranka PLUT, umetniška vodja Galerije Alkatraz, članica Nacionalnega sveta za kulturo in predsednica Društva Asociacija

Jurij KRPAN, umetniški vodja Galerije Kapelica, dosedanji predsednik Delovne skupine za trajni dialog z NVO v kulturi na Ministrstvu za kulturo RS in član upravnega odbora Društva Asociacija

Dr. Andrej SRAKAR, raziskovalec na Inštitutu za ekonomska raziskovanja in član upravnega odbora Društva Asociacija

Anela BEŠO, strokovna vodja Društva Asociacija

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu tjasa.pureber (at) asociacija.si.

Prosimo vas za najavo prihoda in se veselimo srečanja z vami.